США в річницю геноциду кримськотатарського народу закликали Росію припинити анексію Криму
15:32 18.05.2021
268

У річницю геноциду кримськотатарського народу посольство США в Україні 18 травня вшанувало пам'ять жертв депортації та засудило нинішні дії російської влади щодо кримських татар на півострові. Відповідний пост був опублікований в твіттер-акаунті посольства.

«У 77-ту річницю радянської депортації кримських татар ми згадуємо тих, хто постраждав, і відзначаємо їх стійкість. Ми стурбовані переслідуваннями та затриманнями кримських татар «російською владою» в Криму. Крим - це Україна », - сказано в повідомленні посольства США.

Також цього приводу висловилась у своєму відеозвернені,  Крістіна Квін кажучи що із сумом згадує початок радянської депортації кримських татар, що спричинила немислимі травми, страждання і загибель багатьох тисяч людей… 

“Ця травма і страждання поглиблюються сучасною окупацією Криму Росією. Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають незаконну російську анексію Криму. Росією. Наші санкції щодо Криму залишатимуться доти, доки Росія не поверне півострів під контроль України", - сказала Квін.

"Ми закликаємо Росію припинити стару традицію заподіяння страждань мешканцям Криму, припинити призов до своїх збройних сил у Криму та негайно повернути Україні повний контроль над Кримом. Ми підтримуємо Україну і вкотре заявляємо, що Крим – це Україна", - наголосила дипломат.

 

Читайте також