У Мінську двох журналісток польського «Белсату» засудили до 2 років колонії за стрім з акції протесту
11:02 19.02.2021
256

Суд у Мінську призначив по два роки колонії журналісткам польського телеканалу «Белсат» Дарині Чульцовій і Катерині Бахваловій (псевдонім - Андрєєва) за стрім з акції протесту. Про це повідомляє Tut.by.

Дівчат затримали 15 листопада 2020 року, після того, як вони провели прямий ефір з квартири будинку на «Площі змін» в Мінську, де пройшов стихійний меморіал прихильника опозиції Романа Бондаренка, який загинув в результаті побиття. Після розгону акції силовики прийшли за журналістками в квартиру.

Чульцову і Бахвалову визнали винними в організації дій, що грубо порушують громадський порядок. За версією слідства, дівчата «шляхом озвучування інформації» з «деструктивних акаунтів в соціальних мережах» зібрали учасників протесту на мітинг.

Суд постановив знищити чотири щоденника Чульцової і Бахвалової, наклейки і тканину біло-червоно-білого кольору. У них також конфіскували техніку і жилети з написом «Преса».

Журналістки більше трьох місяців перебувають у СІЗО. Білоруські правозахисники визнали їх політв'язнями. На розгляд кримінальної справи у суду пішло три дні.

Читайте також