«Telegram тут надовго»: Дуров заявив, що месенджер почне монетизувати з 2021 року
21:00 25.12.2020
256

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що месенджер почне приносити дохід починаючи з 2021 року. Про це він розповів в своєму telegram-каналі.

«Ми будемо монетизувати його відповідно до наших цінностей і тих обіцянок, які ми дали за останні сім років. Завдяки тому масштабу, якого ми досягли, це буде ненав'язливо. Більшість користувачів навряд чи помітять будь-які зміни », - зазначив Дуров.

Він також підкреслив, що всі функції, які є безкоштовними зараз, так і залишаться безкоштовними назавжди. Всі сервіси, пов'язані з обміном повідомленнями, залишаться без реклами. «Спілкування між людьми повинно бути вільним від реклами будь-якого роду», - додав Дуров.

За його словами, для реклами в telegram-каналах з'явиться рекламна платформа, яка дозволить месенджеру покривати витрати на сервери і трафік. Популярні канали, які будуть монетизуватись через цю платформу, отримають безкоштовний трафік пропорційно їх охопленням.

Дуров пояснив, що необхідність монетизувати Telegram пов'язана з тим, що витрати на підтримку його працездатності постійно ростуть разом з аудиторією. Зараз в Telegram близько 500 мільйонів активних користувачів.

«Чим більше користувачів, тим більше витрат на трафік і сервери. Проект нашого масштабу вимагає принаймні кілька сотень мільйонів доларів в рік, щоб продовжувати працювати », - пояснив Дуров, зазначивши, що більшу частину історії месенджера оплачував витрати компанії з особистих заощаджень.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також