55-річний австрієць помер після відвідин коронавірусної вечірки в Італії
15:00 24.11.2021
257

В Австрії 55-річний чоловік помер після відвідин коронавірусної вечірки в італійській провінції Больцано. Учасники заходу хотіли заразитися коронавірусом та перехворіти у легкій формі, а також отримати «зелену перепустку», що підтверджує імунітет до ковіду. Про це повідомляє видання Ladbible.

Такі вечірки поширені не лише в Італії, а й в Австрії та Німеччині. Австрієць став одним із щонайменше чотирьох відвідувачів вечірки, які були госпіталізовані. Серед тих, хто заразився, — маленька дитина, яка прийшла на захід разом з батьком.

Координатор штабу боротьби з коронавірусом у Больцано Патрік Франзоні заявив, що люди не повинні наражати себе на ризик і брати участь у коронавірусних вечірках.

«Люди не усвідомлюють, що вірус дуже небезпечний навіть для дітей та молоді. Є довгострокові наслідки, і навіть молоді люди можуть потрапити до лікарні», - заявив Франзоні.

У середині вересня Італія стала першою європейською країною, де свідоцтво про вакцинацію – «зелений паспорт» – зробили обов'язковим для всіх працівників. Щоб отримати «зелену перепустку», потрібно зробити перше щеплення від коронавірусу, надати свідоцтво про перенесене захворювання або негативний тест на коронавірус (діє 72 години).

А влада Австрії ввела загальнонаціональний локдаун з 22 листопада. Обмеження діятимуть 20 днів (до 13 грудня), але за 10 днів їх можуть переглянути.

Автор: Ася Пишко
Читайте також