У Північній Кореї чоловіка засудили до розстрілу через «Гру в кальмара»
17:33 24.11.2021
260

В КНДР чоловіка засудили до розстрілу після того, як він контрабандою завіз на територію республіки південнокорейський серіал «Гра в кальмара», який очолив міжнародний топ стрімінгової платформи Netflix. Дані зловмисник зберігав на USB-флешці, а потім поширив її серед своїх приятелів і був спійманий співробітниками правоохоронних органів.

Про це пише Daily Mail.

Як зазначають, контрабандист привіз диски із "Грою в кальмара" із Китаю. Цей серіал заборонений у Північній Кореї.

Старшокласника, який встиг придбати диск, засудили до довічного ув'язнення. Його шестеро неповнолітніх друзів, які подивилися серіал, дістали по п'ять років у виправно-трудовому таборі.

Повідомляють, що це перший випадок, коли суворий закон "Про викорінення реакційної думки та культури" застосовували щодо неповнолітніх. 

Закон передбачає максимальне покарання, зокрема страту, за перегляд, зберігання або поширення відео та матеріалів ЗМІ з капіталістичних держав, особливо з Південної Кореї та США.

Зараз в навчальному закладі проводяться обшуки. За деякими даними, звільнено було директора школи, секретаря у справах молоді та класну керівницю. Не виключено, що їх можуть послати на вугільні шахти в якості покарання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також