Через штам Омікрон у Парижі скасували новорічний феєрверк
19:57 18.12.2021
253

Влада Парижа скасувала традиційний феєрверк та новорічний концерт 31 грудня на Єлисейських полях у межах заходів щодо запобігання поширенню COVID-19, зокрема нового штаму "Омікрон".

Про це повідомляє телеканал BFM TV.

"Париж оголошує, ... що святкування 31 грудня на Єлисейських полях не відбудеться. Шоу на сцені і феєрверк, на жаль, проводитися там не будуть", - наводить телеканал витяги із заяви мерії.

Таким чином мерія Парижа виконала вимогу уряду країни. Напередодні, 17 грудня, прем’єр Франції Жан Кастекс заявив, що штам "Омікрон" почне переважати в країні з початку 2022 року. У зв'язку з цим він заборонив проведення концертів та запуск феєрверків увечері 31 грудня. Прем'єр країни також закликав жителів Франції під час новорічних та різдвяних свят не збиратися великими компаніями.

У четвер Франція обмежила в'їзд людей з Великої Британії, щоб зупинити поширення нового штаму COVID-19 "Омікрон".

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, з початку пандемії у Франції виявили понад 8,5 млн заражень, понад 121 тис.пацієнтів з COVID-19 померли. Водночас у країні зафіксували понад 7,4 млн випадків одужання від коронавірусної інфекції.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також