У Греції ввели штрафи для людей віком від 60 років, які не хочуть проходити вакцинацію
19:33 01.12.2021
303

У Греції запровадили щомісячний штраф для людей віком 60 років та старших, які відмовляються проходити вакцинацію від коронавірусу. Про це заявив прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, повідомляє NPR.

Літні мешканці мають записатися на вакцинацію до 16 січня. Тим, хто відмовився, випишуть штраф у розмірі 100 євро, який потрібно оплачувати щомісяця. Зазначається, що середня пенсія у Греції становить 730 євро.

«Це не покарання, – сказав прем'єр-міністр Греції. — Я сказав би, що це ціна за здоров'я. Крім того, це є акт справедливості для тих, хто пройшов вакцинацію. Буде неправильно, якщо вони втратять медичні послуги, оскільки інші вперто відмовляються робити очевидне».

Кошти від штрафів спрямують до спеціального фонду для фінансування грецьких лікарень.

За даними Університету Джонса Хопкінса, 63% населення пройшли вакцинацію від Covid-19. За словами прем'єра, три з чотирьох греків віком від 12 років зробили вибір на користь вакцинації, але з 580 тисяч нещеплених мешканців віком від 60 років лише 60 тисяч поставили щеплення протягом листопада.

Влада Греції також стурбована новим штамом Covod-19 «омікрон».

«Нова мутація «омікрон» непокоїть нас і закликає до пильності, тому що нагадує, що коронавірус може нас постійно дивувати, поки знаходить ґрунт для виживання, особливо серед нещеплених. У той час як наближення свят з їх атмосферою, сімейними столами та громадськими заходами створюють умови, які можуть сприяти його відродженню», — зазначив прем'єр.

Автор: Марія Петренко
Читайте також