Microsoft звинуватила угрупування хакерів з Росії в новій атаці на держагентства США
15:27 28.05.2021
256

Microsoft заявила, що кілька організацій і державних агентств Сполучених Штатів піддалися атакам хакерського угруповання Nobelium з Росії. Про це повідомив у своєму блозі Том Берт, віце-президент Microsoft з безпеки клієнтів.

«На цьому тижні ми спостерігали кібератаки зловмисників Nobelium, націлені на державні установи, аналітичні центри, консалтингові фірми та некомерційні організації», - пише Берт.

За даними Microsoft, метою хакерів були 3 тисячі облікових записів електронної пошти в більш ніж 150 організаціях.

Берт зазначив, що приблизно чверть організацій були пов'язані з гуманітарною та правозахисною діяльністю, а також з міжнародним розвитком.

Першою кібератаці піддалося Агентство з міжнародного розвитку (USAID), стверджує Том Берт. Потім хакери розіслали електронні листи з фішинговими посиланнями, при переході за якими на комп'ютери завантажувалося шкідливе програмне забезпечення, що дозволяє вкрасти дані.

Відзначається, що частина атак була автоматично заблокована програмним забезпеченням Microsoft.

Віце-президент Microsoft нагадав, що компанія вважає угруповання Nobelium відповідальним за злам SolarWinds в 2020 році. Тоді російська влада заявляла про непричетність до цих кібератак.

У Microsoft підкреслили, що в цей раз дії хакерів істотно відрізнялися від злому SolarWinds, так як в атаці використовувалися нові прийоми і методи, спрямовані на те, щоб уникнути виявлення.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також