Литву обурило, що росія суне носа в її незалежність
15:00 09.06.2022
269

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що після вчинків Росії протягом останніх трьох місяців не здивований ідеєю депутата Держдуми РФ відкликати визнання незалежності Литви.

Про це повідомляє національний мовник LRT.

"Тільки керована звірями країна могла почати таку війну, як почала Росія. Я не здивований, що і в політиці люди не діють по-людськи. І ми маємо реагувати відповідно - бути готовими захищати себе і союзників, політичними, димломатичними чи іншими способами", - прокоментував Ландсбергіс. 

 

Як повідомлялося, напередодні російський депутат від «Єдиної росії» Євген Федоров запропонував скасувати постанову Держради СРСР «Про визнання незалежності Литовської Республіки» від 6 вересня 1991 року. Відповідний законопроект він вніс на розгляд до держдуми рф.

В обґрунтуванні законопроекту депутат посилається на зміни до конституції росії, які свідчать, що рф є правонаступником СРСР на своїй території. Федоров вважає, що постанова Державної ради СРСР є незаконною, оскільки була ухвалена неконституційним органом та з порушенням вимог низки статей конституції.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також