Майже 6 тис. авіарейсів скасували у світі за останні дні через коронавірус
14:18 26.12.2021
259

 Більше ніж 6000 рейсів по всьому світу не були здійснені або були скасовані на Різдво за григоріанським календарем, пише AFP.

У США, як і в багатьох країнах світу, спостерігають різке зростання випадків захворювання на ковід. Головний експерт США з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі попередив, що різдвяні подорожі призведуть до зростання поширення нового варіанту Омікрон навіть серед вакцинованих.

Різдвяний період у США - один з найбільш пікових сезонів для перельотів. Зазвичай, за добу в країні в цей час відбувається близько 4 тис. рейсів. І хоча авіакомпанії скасували лише малу частину перельотів, це позначилося на багатьох американцях, які не можуть потрапити додому або долетіти в гості.

Більшість скасувань було зроблено китайськими авіакомпаніями: China Eastern скасувала 1000 рейсів в п'ятницю і суботу, що становило більше п'ятої частини з польотів. Air China також призупинила близько 20% своїх запланованих вильотів на цей період.

Авіакомпаніям США також довелося скасувати багато рейсів. За даними Flightaware, тільки United Airlines довелося скасувати близько 450 рейсів в п'ятницю і суботу, що становить близько десяти відсотків від усіх запланованих рейсів.

"Зростання кількості випадків зараження "Омікроном" по всій країні цього тижня мало прямий вплив на наші екіпажі і людей, які підтримують наші операції", - заявили в авіакомпанії.

Американська авіакомпанія Delta була змушена скасувати щонайменше 300 рейсів у суботу - після приблизно 170 збоїв у п'ятницю. Зрештою, авіакомпанія більше не бачила можливості пропонувати польоти - "включаючи перенаправлення і заміну літаків і екіпажів", заявили в Delta.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також