"Ми більше не залежимо від російських енергоносіїв" - міністр фінансів Німеччини
10:00 19.01.2023
252

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що його країна більше не залежить від імпорту російських енергоносіїв. За його словами, Німеччина повністю диверсифікувала свою енергетичну інфраструктуру після вторгнення росії в Україну.

Про це він розповів в інтерв'ю BBC.

“Так, звичайно, Німеччина, як і раніше, залежить від імпорту енергоносіїв, але сьогодні вже не від імпорту з Росії, а від світових ринків”, — сказав він.

Раніше Німеччина імпортувала з росії близько половини споживаного газу і більше третини всієї нафти. росія припинила поставки газу в країну в серпні, а Німеччина припинила імпорт російської нафти на початку цього року.

У гонитві за альтернативними джерелами енергії країна знову відкрила вугільні електростанції, відклала плани щодо закриття трьох атомних електростанцій, що залишилися в Німеччині, і збільшила потужності для зберігання природного газу, що імпортується з інших країн, таких як Норвегія і США.

Лінднер, який бере участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, звернув увагу на швидкість, з якою в Німеччині було побудовано новий термінал для скрапленого природного газу  — приблизно за вісім місяців.

Міністр фінансів Німеччини додав, що заплановані додаткові інвестиції в інфраструктуру.

“Це тільки один приклад величезних змін у політиці Німеччини”, — додав він.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також