В Естонії з’явився аналог Дії
18:30 19.01.2023
252

Естонський додаток mRiik презентували на заході Diia Reels, що відбувся під час всесвітнього економічного форуму в Давосі, - про це вказують на сайті Мінцифри.

В ході співпраці з естонськими розробниками команда Дії поділилися кодом застосунку та підходами до UX/UI дизайну. З лютого mRiik вже буде доступний для тестувальників. Повноцінний запуск відбудеться в середині 2023 року.

«Естонія майже десять років робить внесок у розвиток цифрової держави України, а за останні кілька років українське рішення m-state Дія стало найкращим у світі. Ми раді, що у співпраці з Управлінням інформаційних систем та Державним підприємством Дія незабаром зможемо представити національний мобільний застосунок Естонії, побудований на технічних компонентах і дизайні Дії», – зазначив віцеканцлер з цифрового розвитку Естонії Луукас Крістіян Ільвес.

Крім того, під час Diia Reels Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про цифрову стійкість України в реаліях війни та поширення українського досвіду серед іноземних колег.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також