Німеччина відмовилася приймати нелегальних мігрантів із Білорусі
18:30 22.11.2021
256

Берлін не приймає пропозицію Білорусі щодо прийняття Німеччиною 2000 мігрантів, які зараз перебувають на білоруській території.

Про це заявив речник німецького уряду.

Позицію Німеччини щодо питання нелегальних мігрантів озвучив речник уряду Штеффен Зайберт.

"Ідея створення гуманітарного коридору до Німеччини для 2000 мігрантів не є рішенням, прийнятним для Німеччини чи ЄС", – сказав Зайберт.

Своєю чергою, де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує вимагати від Німеччини вирішити міграційну кризу. 

"Я чекаю відповіді ЄС на питання про 2000 біженців і прошу забрати цих людей у нас", – сказав Лукашенко під час зустрічі з губернатором прикордонної з Польщею Гродненської області.

Нагадаємо, після переговорів канцлерки Німеччини Ангели Меркель і Александра Лукашенка стало відомо, що  Єврокомісія буде вести технічні перемовини, у тому числі з білоруською владою для повернення у рідні країни мігрантів, які намагаються через територію Білорусі потрапити у ЄС.

У Єврокомісії заявили, що технічні перемовини з представниками влади Білорусі не означають перемовин з режимом Лукашенка, а позиція щодо санкцій залишається незмінною.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також