Прем'єр-міністр Вірменії разом з урядом пішли у відставку
20:00 25.04.2021
266

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян разом з урядом пішли у відставку. Про це він заявив під час звернення, яке транслювалось на його сторінці у Facebook.

"Згідно з домовленістю з президентом і політичними силами, я сьогодні йду у відставку для проведення дострокових парламентських виборів 20 червня. Парламент два рази поспіль не обере нового прем'єра, після чого законодавчий орган силою закону розпуститься і будуть призначені позачергові вибори", - зазначив він.

Паралельно уряд Вірменії у повному складі також подав прохання про свою відставку президенту. Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду.

Нікол Пашинян продовжить виконувати обов'язки прем’єр-міністра до проведення позачергових парламентських виборів, що відбудуться 20 червня. 

Нагадаємо, 25 лютого прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про спробу військового перевороту після того, як Генеральний штаб ЗС Вірменії зажадав відставки уряду і прем'єра. У вірменській армії висловили рішучий протест через звільнення воєначальника і закликали уряд на чолі з прем'єр-міністром Пашіняном піти у відставку.

1 березня керівник опозиційної парламентської фракції "Світла Вірменія" Едмон Марукян запропонував вірменському прем'єру Ніколу Пашіняну укласти "угоду" з позачергових парламентських виборів для виходу країни з внутрішньополітичної кризи.

 

Читайте також