Україна просить у Німеччини озброєння для захисту від РФ
15:00 25.04.2021
270

На тлі нещодавньої концентрації російських військ Україна звернулася до Німеччини з проханням про поставки сучасного озброєння — зокрема для захисту чорноморського узбережжя від вторгнення Росії.

Про це пише впливове німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) з посиланням на свої джерела в Україні та Німеччині.

Газета має у своєму розпорядженні список озброєнь, які Україна запросила в Німеччини. У ньому є компоненти протикорабельних ракет, системи протиповітряної оборони, обладнання для розмінування, а також корвети, які вже були у вжитку.

Офіційний Київ мотивував своє прохання необхідністю мати сучасну оборонну зброю на тлі можливої загрози з боку РФ, зокрема в акваторії Чорного моря.

Думки про те, чи варто надавати Україні таке озброєння, в Німеччині розділилися, пише FAZ. Джерела газети з української та німецької сторони підтвердили, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас негативно поставився до можливих поставок озброєння Україні. Однак міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер відкрита для такої ідеї, як і Норберт Рьоттген, голова зовнішньополітичного комітету Бундестагу.

«Оскільки Росія загрожує війною, було б неправильно зараз виключати поставку лише оборонних систем озброєнь», — цитує Рьоттгена FAZ.

Оприлюднену виданням інформацію частково підтвердив посол України в Німеччині Андрій Мельник. 24 квітня у своєму Twitter.

“Breaking! Вперше впливовий німецький політик, член президії ХДС, голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Рьоттген підтримав ідею надання Україні оборонної зброї! Вдячний Норберту Рьоттгену, що дослухався до голосу України. Чекаємо на конкретні дії Берліна”.

 

Читайте також