Литва не буде продовжувати надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю
20:00 05.01.2022
256

Уряд Литви в середу, 5 грудня, прийняв рішення не продовжувати надзвичайний стан уздовж кордону країни з Білоруссю. Також режиму НС не буде в таборах, де знаходяться мігранти.

Про це повідомляє Reuters.

"Наразі уряд не буде пропонувати продовжити надзвичайний стан після 15 січня, але, можливо, нам доведеться розглянути це питання залежно від того, як розвиватиметься ситуація", - повідомила Сімоніте.

Рішення про надзвичайний стан, що діє з 9 листопада, коли сотні мігрантів облаштували табори вздовж кордону Білорусі, дозволяє прикордонникам використовувати "психічний примус" та "пропорційне фізичне насильство", щоб не допустити мігрантів до Литви.

В окремі дні минулого року Литва на кордоні з Білорусі затримувала сотні мігрантів, але впродовж цього тижня, згідно з офіційними даними, жоден мігрант не намагався в’їхати до країни.

Як повідомлялося, Вільнюс 9 листопада запровадив надзвичайний стан на своєму кордоні з Білоруссю, щоб не допустити мігрантів до Литви. 

Перед цим Польща запровадила надзвичайний стан на кордоні.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії з застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також