Надзвичайне становище запровадили в усьому Казахстані
19:32 05.01.2022
561

На всій території Казахстану запровадили режим надзвичайного стану. У країні продовжуються масові протести. У зв'язку із ситуацією до президентського палацу в Нур-Султані направили додаткові підрозділи поліції, повідомляють ЗМІ.

Наразі відомо, що Режим НП введений на всій території Казахстану.

"Режим НП передбачає заборону на мітинги та інші масові скупчення людей, також вводиться комендантська година з 23:00 до 07:00. Крім цього у Казахстані діє обмеження на в'їзд та виїзд із населених пунктів.", – йдеться у джерелі.

Раніше надзвичайний стан був запроваджений в окремих областях та містах.

Також повідомляється, що у деяких казахстанців знову з'явився мобільний інтернет.

На весь час дії режиму НП комендантами суб'єктів призначено місцевих начальників департаментів поліції. У регіонах заборонено проведення масових заходів, обмежено в'їзд та виїзд в області, правоохоронці регулярно перевірятимуть документи громадян, проводитимуть особисті огляди та огляди речей, а також транспортних засобів. У регіонах також заборонили продавати зброю та боєприпаси, встановили особливий режим обігу алкоголю та лікарських засобів.

Зранку 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на фоні протестів підписав указ про відставку уряду. Він поклав провину за зростання цін на пальне, яке викликало протести, на міністерство енергетики та національні нафтогазові компанії, і доручив генеральній прокуратурі та антимонопольному відомству провести розслідування можливої ​​цінової змови. Також президент доручив запровадити державне регулювання цін на пальне на 180 днів, а запровадження програми електронної торгівлі паливом відкласти на рік. Крім того, Токаєв наказав запровадити мораторій на підвищення комунальних тарифів для населення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також