У Грузії сьогодні почали судити Саакашвілі: що відомо?
15:33 29.11.2021
259

У Тбіліському міському суді розпочався судовий процес у справі екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі. Сам обвинувачений є присутнім у залі суду, процес ведеться колегією з трьох суддів.

Як повідомляє «Грузія Онлайн», сьогоднішній процес пов'язаний із справою про 7 листопада 2007 року. Саакашвілі, а також Давид Кезерашвілі, Зураб Адеїшвілі, Гігі Угулава та Вано Мерабішвілі звинувачуються у розгоні мітингу 7 листопада, вторгненні в телеканал «Імеді» та захопленні парку Мтацмінда.

Тим часом перед будинком суду зібралися прихильники Саакашвілі, у зв'язку з чим на місцях посилено заходи безпеки.

Так, до будівлі міськсуду прибула водометна машина МВС Грузії, мобілізовано додаткові групи правоохоронців — їх привозять автобусами.

Пізніше ситуація біля суду почала загострюватися, почалися зіткнення поліції та прихильників екс-президента.

Незважаючи на заборону входити у двір судової будівлі, кілька активістів перелізли через паркан із трояндами та прапорами в руках. Поліція насильно вивела порушників із території. Деякі з них чинили опір правоохоронцям. При виведенні громадян було застосовано балончики зі сльозогінним газом.

Внаслідок інциденту постраждали кілька активістів та телеоператорів. Бригади швидкої допомоги знаходяться на місці та надають першу допомогу постраждалим. На даний момент невідомо, скільки з них потрібно буде перевезти до клініки.

Після інциденту активісти вийшли на дорогу та перекрили рух.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також