Польському військовому загрожує 10 років в'язниці за втечу до Білорусі
15:02 21.12.2021
253

Польському військовому Емілю Чечко, який минулого тижня втік до Білорусі, оголосять звинувачення у дезертирстві з обтяжливими обставинами. Йому загрожує 10 років ув’язнення.

Про це заявила речниця окружної прокуратури Варшави Олександра Скрінарж, повідомляє PAP.

Йому планують висунути звинувачення у дезертирстві з обтяжуючими обставинами, за що передбачається покарання до 10 років позбавлення волі, та видати ордер на арешт.

Слідство встановило, що Чечко втік до Білорусі у минулий четвер під час виконання службових обов’язків біля міста Наревка - "залишив пост і, з метою назавжди залишити військову службу, втік через кордон на територію Білорусі".

Глава міноборони РП Маріуш Блащак згодом заявив, що Чечко мав серйозні проблеми із законом, написав заяву про звільнення з армії і не мав потрапити на кордон. Трьох безпосередніх командирів дезертира звільнено з посад.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також