Понад 2 тисячі вантажівок у чергах на кордоні з Україною, протестувальники пропускають лише пасажирський транспорт
16:01 28.02.2024
257

На кордоні з Україною утворилися великі черги, де застрягли понад 2 тисячі вантажівок, але протестувальники не перешкоджають проходу пасажирського транспорту та, за останніми даними, не вводять обмежень на гуманітарні вантажі. Про цю ситуацію розповів Володимир Балін, віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, під час брифінгу.

За його словами, кількість заблокованих вантажівок на польській стороні перевищила 2000, з них 2100 було зафіксовано вчора зранку. Також він зазначив, що немає точних даних про черги на таких пунктах пропуску, як "Ужгород – Вишнє Нємецьке" та "Чоп – Захонь", де також спостерігаються значні накопичення транспортних засобів через переорієнтацію руху на менш завантажені кордони.

Балін підкреслив, що ситуація створює труднощі не лише для перевізників, але й для експортерів та імпортерів, оскільки багато вантажівок намагаються знайти альтернативні шляхи для перетину кордону.

Він також зауважив, що, попри заяви у ЗМІ про можливе поновлення протестів польських перевізників з 1 березня, Державна прикордонна служба України не отримувала офіційних підтверджень від польської сторони.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також