Польські фермери блокують кордон з Україною: понад 2400 вантажівок у чергах
12:19 03.03.2024
271

Польські аграрії продовжують акції протесту, перекриваючи дороги для вантажного транспорту біля шести контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Україною. У результаті, понад 2400 вантажівок накопичились у чергах, чекаючи на в'їзд в Україну, повідомляє Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України, в інтерв'ю під час телемарафону.

Протести заблокували шість доріг: чотири у напрямку Львівської області та два – у Волинської. На території Польщі, в напрямку України, формуються великі черги, особливо біля пунктів пропуску "Краківець" та "Ягодин", де фіксується найбільше затримок.

Демченко зазначив, що повний блокпост був встановлений кілька днів тому, призупиняючи рух усіх вантажних транспортних засобів, які намагаються в'їхати або виїхати з Польщі. Транзит дозволяється лише для вантажівок, що перевозять гуманітарні вантажі або інші важливі вантажі для України.

Ситуація залишається складною, особливо на напрямку пункту пропуску "Ягодин", де через блокування польськими фермерами звичайно перетинає кордон між 1200-1400 вантажівок щодня. Проте, за останню добу, тільки 70 вантажівок отримали дозвіл на в'їзд в Україну, тоді як рух в напрямку Польщі повністю заблоковано.

Додатково, протестувальники обмежують рух і для інших категорій транспорту, включаючи легкові автомобілі та автобуси.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також