Польща обговорює з ЄС виняток із "Зеленого курсу", підтвердив заступник міністра Шейна
20:22 03.03.2024
253

Заступник міністра закордонних справ Польщі, Анджей Шейна, підтвердив інформацію про обговорення з Урсулою фон дер Ляєн можливості виключення Польщі з деяких вимог Європейського "Зеленого курсу".

Цю інформацію Шейна озвучив на радіо ZET у програмі "7 день тижня", як повідомляє onet. Він зазначив, що Польща веде неофіційні діалоги з головою Єврокомісії щодо можливості незастосування до Польщі певних аспектів "Зеленого курсу", аргументуючи це значною роллю країни як аграрного ринку, найближчого до України.

За словами Шейни, Польща прагне отримати максимальні послаблення, що стосуються як "Зеленого курсу", так і імпорту продукції, який впливає на стабільність ринку в Польщі та інших країнах.

"Ми прагнемо досягти згоди з ЄС щодо польських вимог, а в разі тривалого чекання, готові до односторонніх дій, включно з закриттям кордонів, будівництвом загороджень та введенням мит", - розказав Шейна, додавши цитату прем'єр-міністра Туска.

Також Шейна висловив сподівання, що на майбутніх польсько-українських консультаціях 28 березня питання кордону буде вирішене і більше не виникатиме.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також