Рада ЄС домовилась про продовження заходів зі скорочення споживання газу на тлі енергетичної кризи
20:36 04.03.2024
252

4 березня Рада Європейського Союзу досягла домовленостей між країнами-членами про продовження зусиль зі скорочення споживання газу в регіоні, як повідомляє їх пресслужба.

З ініціатив, започаткованих у 2022 році у відповідь на енергетичну кризу, викликану війною Росії проти України, ця політична угода підкреслює рішучість ЄС гарантувати енергетичну безпеку та стабільність постачання на зимовий період.

Тінне ван дер Стратен, міністерка енергетики Бельгії, висловила своє зобов’язання забезпечити безпеку поставок для європейців і промисловості. Вона зазначила, що зусилля ЄС зі скорочення споживання газу на 19% з серпня 2022 по січень 2023, що дорівнює економії 41,5 млрд кубометрів газу, значно вплинули на ситуацію.

Завдяки цим заходам, посиленням взаємодії між країнами-членами та продовженням дії надзвичайного регламенту до кінця березня 2024, ЄС зміг покращити умови поставок та пом'якшити волатильність цін на газ.

Незважаючи на певне поліпшення, ситуація на світовому газовому ринку залишається складною, що змушує ЄС підготуватися до можливих майбутніх перебоїв у постачанні. Рада ЄС зазначає, що важливо підтримувати високий рівень запасів у газосховищах протягом усього зимового періоду.

Очікується, що офіційне схвалення цієї політичної угоди Радою ЄС відбудеться пізніше цього місяця.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також