Швейцарія виділила 58,7 млн швейцарських франків на підтримку цифровізації та електронного урядування в Україні
15:01 07.06.2024
252

На своєму засіданні 7 червня Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про виділення 58,7 млн швейцарських франків (понад 64 млн доларів) для підтримки України у сфері цифровізації та електронного урядування. Кошти будуть виділятися протягом наступних чотирьох років, повідомляє пресслужба уряду Швейцарії.

Фінансова допомога у розмірі 58,7 млн швейцарських франків буде надана Україні на період з 2024 до 2028 років. Гроші спрямують на реалізацію проєктів у регіонах, які найбільше постраждали від війни та мають ключове значення для відновлення країни. Основні напрями включають охорону здоров'я, освіту та гуманітарне розмінування.

В уряді Швейцарії наголошують, що цифровізація сприятиме демократичним реформам в Україні та підвищить прозорість державних послуг. Обидва ці аспекти є вирішальними для відновлення країни.

Також повідомляється, що Швейцарія оголосить про свою підтримку в галузі цифровізації та електронного урядування на конференції з відновлення України (URC), яка відбудеться 11-12 червня 2024 року в Берліні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також