Франція планує розширити коаліцію країн для навчання українських військових
10:25 08.06.2024
252

Франція має намір працювати над розширенням коаліції країн, які відправлять своїх військових інструкторів до України для проведення навчань. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Коли Макрона запитали, чи готова Франція надіслати своїх військових інструкторів до України та на якому етапі перебуває це рішення, він відповів:

"Ми вирішили створити коаліцію для відправки іноземних військових інструкторів до України, і багато наших партнерів вже дали свою згоду," — зазначив президент Франції Емманюель Макрон.

Він також додав, що працюватиме над розширенням цієї коаліції для задоволення запитів України, оскільки країна мобілізує все більше людей, яких потрібно навчати.

"Набагато ефективніше і практичніше за певних умов навчати цих людей на українській території – це легітимний запит," — наголосив Макрон.

Президент Франції підкреслив, що його країна прагне зробити все можливе, щоб Україна могла продовжувати захищатися від російської агресії.

"Тому, коли Україна просить про навчання своїх мобілізованих солдатів на своїй суверенній території – чи це ескалація? Ні. Це не відправка європейських солдатів на лінію фронту – це визнання української суверенності на її території," — підсумував Макрон.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також