Соцмережа LinkedIn припинить роботу в Китаї через жорсткість інтернет-цензури
13:02 17.10.2021
266

Соціальна мережа професійних контактів LinkedIn, що належить Microsoft, припинить роботу локалізованої версії в Китаї через жорсткість правил регулювання інтернету в країні. Про це повідомляється в блозі компанії.

«Не дивлячись на те що ми добилися успіхів, допомагаючи китайським користувачам знаходити роботу і можливості в сфері економіки, ми не змогли домогтися того ж в більш соціальних аспектах обміну і отримання інформації», - зазначено в заяві LinkedIn. Також наголошується, що в Китаї соцмережа «зіткнулась з набагато складнішим робочим середовищем і більш строгими нормативними вимогами».

LinkedIn планує покинути країну до кінця цього року. Довгий час соцмережа була єдиною американською інтернет-компанією, що працює в Китаї.

При цьому Microsoft запустить в Китаї автономну платформу InJobs для працівників і роботодавців. Додаток надасть такі ж опції пошуку роботи, проте в ньому не буде стрічки і можливості ділитися публікаціями та статтями.

У березні цього року LinkedIn перестав реєструвати нових користувачів в Китаї. Як зазначає ВВС, це пов'язано з 30-денними обмеженнями, введеними місцевою владою через відмову соцмережі цензурувати політичний контент.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також