Мін'юст США розширив методи страти на федеральному рівні і планує стратити п'ять чоловік до інавгурації
16:39 28.11.2020
267

Мін'юст США розширив методи страти на федеральному рівні і планує стратити п'ять чоловік до інавгурації. Байден виступає проти страт.

Міністерство юстиції США змінило норми здійснення смертної кари на федеральному рівні. Про це повідомляє Washington Post.

Тепер, крім смертельних ін'єкцій, нові поправки дозволять використовувати розстріл, газ, електричний стілець, повішення або «будь-який інший спосіб, передбачений законодавством штату, в якому був винесений вирок» як метод приведення федеральних смертних вироків у виконання. Поправки набудуть чинності 24 грудня.

Поправки з'явилися на тлі того, що Мін'юст запланував п'ять страт на період до вступу на посаду обраного президента Джо Байдена. Кілька страт відбудуться буквально за кілька днів до інавгурації Байдена, яка відбудеться 20 січня 2021 року.

Згідно із заявою представника міністерства, «федеральний уряд ніколи не буде страчувати укладеного шляхом розстрілу або страти на електричному стільці, якщо тільки відповідний штат сам не санкціонував цей метод страти». У заяві наголошується, що дві заплановані на грудень страти будуть приведені у виконання за допомогою ін'єкцій. Про те, як страчують інших злочинців, поки не повідомляється.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також