Україна, Литва та Польща створили Молодіжний Люблінський трикутник
16:00 27.10.2021
267

Три національні молодіжні ради України, Литви та Польщі підписали меморандум про співпрацю, який засвідчує створення Молодіжного Люблінського трикутника - про це заявив засновник ГО “Платформа публічної дипломатії” та модератор створення Молодіжного Люблінського трикутнику Денис Ганжа на пресконференції.

“Сьогодні ми офіційно створили Молодіжний Люблінський трикутник і до нас доєдналися три національні молодіжні ради України, Литви та Польщі. У руках я тримаю меморандум, що засвідчує про створення Молодіжного Люблінського трикутника”, - зазначив Ганжа.

Він акцентував, що організація об’єднує більше ніж 210 тисяч представників активної молоді, а загальне покриття її діяльності складає більше ніж 2 мільйони молодих людей з трьох країн.

Ганжа відзначив, що організатори ініціативи планують запускати перший обмін між Україною і Литвою, який відбудеться вже наступного місяця.

“У майбутньому ми плануємо зареєструвати міжнародну громадську організацію та створювати проєктну команду, яка буде займатися наступними напрямками: це студентські обміни, це міжпарламентські стажування, міжмуніципальні стажування, спільні компанії по протидії дезінформації та російському впливу у наших країнах, підтримка демократичного вибору білоруської молоді, конференції між молодими вченими та навіть спільні кіберспортивні турніри”, - поінформував модератор.

Член Національної молодіжної ради України Кароліна Свирида зазначила, що Національні ради України, Литви та Польщі спільно відстоюватимуть права та інтереси молодих людей в рамках Люблінського трикутнику. За її словами три ради підтримують ключові напрямки Молодіжного Люблінського трикутнику: євроінтеграції України, промоції культурної спадщини трьох країн та можливості для молоді.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України працює над проведенням у грудні у Варшаві засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника.

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, метою якого зокрема є зміцнення діалогу між країнами, підтримка інтеграції України в Європейський Союз та НАТО і спільна протидія російській агресії.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також