Близько 130 українців хочуть повернутися з Афганістану – глава МЗС
18:32 26.10.2021
259

Близько 130 громадян України наразі виявляють бажання повернутися з Афганістану, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Про це він написав у своєму твітері 26 жовтня, відповідаючи на питання користувачів соцмереж.

«Зараз близько 130 хочуть повернутися. Опрацьовуємо безпечні шляхи виїзду. Ми своїх у біді за кордоном не кидаємо і вже неодноразово це довели», – написав міністр.

Як повідомлялося, 23 вересня до Києва прибув літак з евакуйованими з Афганістану 96 громадянами України та інших країн, зокрема студентами, на прохання Ватикану.

Загалом Україна евакуювала з Афганістану понад 650 осіб. Серед них були громадяни України й інших держав, у тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, працівники видань Global Mail, USA Today, The Washington Post, Stars and Stipes та інші, а також особи, які співпрацювали з коаліційним контингентом.

Хоч Україна не мала свого миротворчого контингенту в Афганістані, вона посіла восьме місце за кількістю врятованих людей з-поміж країн Європи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також