У Тбілісі противники ЛГБТ-маршу напали на журналістів, є постраждалі
14:02 06.07.2021
253

У Тбілісі під час влаштованих у понеділок радикалами, які виступають проти проведення в грузинській столиці маршу на захист прав ЛГБТ-спільноти, заворушень постраждали 47 працівників засобів масової інформації, повідомляють грузинські ЗМІ.

За їх даними, в результаті нападів з боку радикалів постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами і операторами.

“Співробітники департаменту Тбіліської поліції і головного управління Старого Тбілісі МВС в результаті проведених слідчих і пошукових заходів за фактом фізичного насильства і незаконного перешкоджання професійній діяльності з погрозою насильства щодо представників ЗМІ на акції в Тбілісі затримали трьох осіб”, — сказано в повідомленні.

За даними відомства, обвинувачені завдали фізичної образи представникам телекомпаній “Руставі 2”, “Мтаварі архі” і інтернет-видань “Табула” і newposts.ge. Двоє з трьох затриманих раніше судимі. Їм загрожує штраф або позбавлення волі строком до двох років.

У понеділок мер Тбілісі Каха Каладзе назвав неприпустимими події, що відбулися в Тбілісі.

"Друзі, співгромадяни, закликаю всіх до спокою! Насильство неприпустимо! Фіксуються неймовірні факти, напади на підлітків, жінок, навіть на туристів", - написав Каладзе в соціальних мережах.

Тим часом, неурядова організація "Тбілісі прайд", яка планувала в понеділок провести в центрі грузинської столиці "Марш гідності" на підтримку прав ЛГБТ-спільноти, заявила, що відмовляється від даного заходу через факти насильства.

Читайте також