Нищук запевняє, що проведенню Євробачення нічого не загрожує
18:26 06.09.2016

Про це він сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Відбувається абсолютно нормальна у рамках шоу-бізнесу конкуренція, яка проведенню конкурсу не загрожує", - сказав Нищук.

Він зазначив, що затримка з оголошенням результатів конкурсу на місто, в якому відбудеться "Євробачення-2017", не пов'язана з політикою і не вплине на успішність підготовки до проведення цього заходу.

"Оскільки боротьба в конкурсі звелася до двох міст - Києва та Одеси, то ті арени, які розглядаються в цих містах, не потребують початку підготовки сьогодні або завтра. Тут немає ніяких загроз", - сказав міністр.

Нищук зазначив, що деякі зміщення в часі з оголошенням місця-господаря конкурсу пов'язані також із необхідністю отримання від кожного з міст-претендентів фінансових гарантій виділення коштів на підготовку інфраструктури до проведення конкурсу.

Після отримання необхідних гарантій звіт організаційного комітету конкурсу буде передано Європейській мовній спілці (засновник "Євробачення"), яка надасть свої рекомендації.

Міністр сказав, що не готовий назвати точну дату оголошення міста-господаря конкурсу, проте це має відбутися найближчим часом, коли буде проведено остаточне засідання оргкомітету конкурсу з цього питання, можливо, вже цього тижня.

Як відомо, до фіналу конкурсу на право проведення "Євробачення" у 2017 році пройшли Київ, Одеса та Дніпро.

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що два з трьох міст мають значні переваги - Київ та Одеса.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що українська столиця є найкращим претендентом на проведення пісенного конкурсу і висловив обурення фактом затягування ухвалення рішення.

Водночас голова Одеської обладміністрації Міхеіл Саакашвілі закликав провести "Євробачення" в Одесі.

Читайте також