Сьогодні розглянуть питання про введення НС в українській енергетиці, - Гройсман
12:54 13.02.2017
254

На засіданні Енергетичного штабу розглянуть питання введення надзвичайного стану через дефіцит вугілля.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом, передає Цензор.НЕТ із посиланням на телеканал "112 Україна".
 
"Зараз на порядку денному Енергетичного штабу буде розглянуто питання доцільності введення надзвичайного стану в українській енергетиці та формування плану і пропозицій, які мають полягати серед іншого й у віялових відключеннях, щоб не допустити жодних проблемних речей, пов'язаних із забезпеченням", - сказав він.
 
За його словами, розглянуть питання стратегічних запасів.
 
"Але ви розумієте, якщо є двотижневий запас, це означає тільки одне, що ми не можемо цей двотижневий запас спалити, щоб через 2 тижні вийти в кризу. Ми повинні сьогодні вводити певні заходи недопущення зниження критичних запасів вугілля", - додав він.

Як повідомляли, 2 лютого учасники торгової блокади перекрили залізничні колії біля Бахмута.

 
25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Було заблоковано рух 12 поїздів загальною кількістю 700 вагонів.
 

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука прокоментував це рішення так: "Ініціатори акції діють за межами законодавчого поля". А міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступив проти можливої заборони на провезення товарів через лінію зіткнення на Донбасі: "Необхідно мати можливість переміщати вугілля, інакше матимемо проблему по всій країні".

 
Читайте також