Паспорти вакцинації від коронавірусу не повинні використовуватися для поїздок за кордон, - ВООЗ
18:01 25.02.2021
260

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що паспорти вакцинації від коронавірусу не повинні використовуватися для міжнародних поїздок. Оскільки поки що не відомо, якою мірою вакцини захищають людство від поширення пандемії, передає РБК-Україна з посиланням на Daily Mail.

Експерти ВООЗ відзначають, що наразі відсутні докази того, що людина, яка отримала щеплення не наражає на небезпеку оточуючих,  оскільки у вчених немає підтверджень, що вакцинація істотно скорочує передачу вірусу. Таким чином, людина, яка отримала щеплення від коронавірусу все одно може переносити вірус і передавати його тим, хто не встиг вакцинуватися.

В організації додали, що пасажири з щепленнями не повинні мати можливості обходити існуючі обмеження на поїздки, спрямовані на скорочення вірусу.

Зараз сертифікати імунітету не рекомендуються як необхідні для міжнародних подорожей. Це тому що, по-перше, вакцини не доступні для всіх, що може тільки обмежити, а не відкрити можливості для подорожей. По-друге, у нас зараз недостатньо даних, щоб зрозуміти, чи допоможе вакцинація припинити передачу вірусу, - заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан.

Нагадаємо, спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров'я з глобального реагування на COVID-19 Девід Набарро заявив, що сертифікат вакцинації від коронавірусу може стати важливим для міжнародних подорожей в майбутньому.

 

Автор: І like News (28991
Читайте також