Державна служба у справах дітей: основні функції та завдання нового органу в Україні
20:27 29.09.2023
262

В Україні була заснована Державна служба у справах дітей, яка буде відповідальна за виконання державної політики щодо захисту прав дітей, надання соціальної підтримки сім'ям з дітьми, підтримку розвитку сімейних форм виховання та усиновлення. Рішення про створення цього органу було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України.

За даними уряду, в Україні наразі існує більше 7,5 мільйонів дітей, які стикаються з наслідками російської агресії. Понад 65 тисяч дітей в країні є сиротами або позбавленими батьківського піклування. Організація має за мету надавати їм необхідну соціальну підтримку.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович підкреслила, що орган буде відповідати за забезпечення прав кожної дитини, зокрема, їх права на життя в сім'ї та якісного догляду за ними. Це включає співпрацю з установами та органами, які відповідають за піклування про дітей, а також моніторинг дотримання прав дітей.

Завдання новоствореної Державної служби у справах дітей включають координацію надання соціальної підтримки сім'ям з дітьми, моніторинг дотримання законодавства щодо захисту прав дітей і взаємодію з дипломатичними установами за кордоном для забезпечення прав громадян України та їх повернення додому.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також