Уряд України виділить 42 млрд грн на підтримку бізнесу та створення робочих місць в 2024 році
20:17 29.09.2023
253

Уряд України вніс пропозицію в бюджет на наступний рік виділити 42 мільярди гривень для підтримки бізнесу, стимулювання економічної активності та створення нових робочих місць. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми плануємо значно розширити програми, спрямовані на підтримку економіки, бізнесу і забезпечення зайнятості. Всього на ці цілі ми виділимо 42 мільярди гривень", - сказав прем'єр.

Серед цих програм варто відзначити продовження пільгового кредитування за програмою "5-7-9". Також у планах на наступний рік є виділення більше ніж 12 тисяч мікрогрантів і ще 1300 грантів для підтримки ветеранського бізнесу через програму "єРобота".

Шмигаль підкреслив, що уряд продовжить підтримувати аграріїв, машинобудівників, та розвиток переробних підприємств. Загалом буде виділено 3 мільярди гривень на державну підтримку великих інвестиційних проєктів в Україні.

Крім того, уряд спільно з міжнародними партнерами працює над страхуванням воєнних ризиків. Цього тижня Світовий банк вперше забезпечив страхування воєнних ризиків для приватних інвесторів в Україні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також