В Україні запустили 5 нових свердловин для додаткового видобутку газу
16:32 28.09.2023
301

Нафтогаз повідомляє, що Укргазвидобування успішно запустило ще 5 свердловин, які додають додатковий видобуток газу на рівень 500 тисяч кубічних метрів щоденно.

У повідомленні говориться, що "4 з 5 свердловин пробурені на 'старих' родовищах віком 45-55 років, а ще одна є повністю новою. Вперше газ з неї було введено у газотранспортну систему України цього місяця."

Олег Толмачев, тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора АТ "Укргазвидобування," зауважив, що для досягнення зростання видобутку вони вживають комбінований підхід, використовуючи сучасні технології для відкриття нових покладів на вже видобутих родовищах і збільшуючи інвестиції у дослідження та освоєння нових ділянок.

У повідомленні також відзначається: "Завдяки таким підходам, на одному з 'старих' родовищ за останні два роки вдалося збільшити добовий видобуток газу на 35%, а на іншому практично на 50%. Решта родовищ, які завдяки використанню сучасних технологій отримали нове життя, демонструють стабілізацію показників і можливість потенційного збільшення видобутку."

Автор: Павло Петрушко
Читайте також