40 іноземних компаній транспортують газ для зберігання в Україну: закладено 25 нових договорів
16:05 28.09.2023
270

В Україні наразі працюють 40 іноземних компаній, які транспортують газ для подальшого зберігання. Упродовж поточного сезону було укладено 25 нових договорів на цю послугу, повідомляє пресслужба Оператора Газотранспортної Системи України (ОГТСУ).

У повідомленні зазначено: "У період з квітня по вересень 2023 року 40 іноземних компаній активно використовують послугу shorthaul від Оператора Газотранспортної Системи України для транспортування газу для зберігання в Україні. У цей перелік входять найбільші європейські трейдери".

Також наголошується, що протягом цього сезону Оператор ГТС України уклав 25 нових договорів на надання транспортних послуг для іноземних компаній, загальна кількість яких налічує понад 130 клієнтів з-за кордону.

Генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа підкреслив: "Ситуація на європейському ринку газу створює потребу в додаткових можливостях для зберігання. Україна має змогу задовольнити цю потребу, надаючи своїм міжнародним партнерам конкурентноздатні послуги за вигідними цінами".

У серпні було проведено стрес-тестування газової інфраструктури України, яке підтвердило високий рівень надійності української газової системи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також