Українські полярники обрали кличку для тюленятка, народженого на Антарктиді біля станції
14:32 28.09.2023
255

Тюлень, який нещодавно народився поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді, отримав ім'я Анвер. Про це повідомили представники пресслужби Національного антарктичного наукового центру і розповіли про походження цього імені.

За визначенням імені тюленяти взялися підписники сторінки центру в Instagram, зокрема, один із них, на ім'я Назарій, запропонував ім'я Анвер. Полярники висловили щиру подяку всім, хто приєднався до конкурсу та взяв участь в цій ініціативі.

Українські полярники з Національного антарктичного наукового центру оголосили конкурс на ім'я для новонародженого тюленяти на своїй сторінці в Instagram минулого тижня, і ця ідея отримала живу відгук серед користувачів мережі. Після цього надійшло більше двохсот варіантів назв для тюленяти.

Серед запропонованих імен були такі варіанти, як Адоніс (що перекладається як "красунчик") та Валерчик на честь Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

Спочатку полярники створили ініціативну групу для відбору найцікавіших ідей, а потім визначили переможця шляхом таємного голосування всієї експедиції.

Ім'я Анвер було обране більшістю, оскільки воно має цікаве пояснення. Перші дві літери у назві взяли з материка, де тюленя народилося - Антарктида, а решта три літери - з назви місяця, коли тюленя з'явилося на світ - Вересень. Крім того, це ім'я асоціюється з островом Анверс, розташованим поблизу станції "Академік Вернадський" і найбільшим островом архіпелагу Палмер, де також є американська дослідна станція з аналогічною назвою - "Палмер".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також