ДСНС відкрила Офіс протимінної діяльності для підвищення ефективності розмінування в Україні
17:30 07.09.2024
254

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) відкрила новий Офіс протимінної діяльності, щоб підвищити ефективність управління якістю розмінування та інспектування територій. Про це повідомили в ДСНС.

На установчій робочій нараді в новоствореному Офісі були присутні міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та його заступники. Під час заходу заслухали оперативні доповіді рятувальників з різних регіонів України.

Офіс протимінної діяльності виконує координаційні функції в системі ДСНС, займається плануванням, моніторингом, організацією та координацією заходів з розмінування. Також він відповідає за сертифікацію операторів протимінної діяльності та контроль якості виконуваних ними робіт.

Клименко наголосив, що протимінна діяльність є одним з пріоритетних напрямків через значну кількість мін, залишених внаслідок вторгнення агресора, що зробило Україну однією з найбільш замінованих країн світу. Створення Офісу дозволить підвищити ефективність функціонування системи управління якістю розмінування.

Офіс використовує інтерактивну мапу в режимі реального часу, яка показує роботу саперів, машин для механізованого розмінування, а також місця, де вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети.

Голова ДСНС Андрій Даник зазначив, що Офіс також проводитиме інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з питань мінної безпеки. Це допоможе підвищити рівень обізнаності громадян про небезпеку мін і забезпечить ефективне розмінування територій відповідно до міжнародних стандартів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також