Вінницький суд залишив під вартою жінку, підозрювану у спробі вбити пенсіонерку заради квартири
19:30 07.09.2024
275

Вінницький міський суд погодився з аргументами прокурора і залишив під вартою жінку, яку підозрюють у спробі вбити пенсіонерку, за якою вона доглядала, щоб отримати її квартиру.

За версією слідства, підозрювана уклала договір довічного утримання з літньою жінкою, за умовами якого вона мала отримати квартиру у Вінниці після смерті господарки. Проте, не бажаючи чекати природного завершення, молода жінка вирішила прискорити цей процес.

Як стверджують слідчі, підозрювана навіть консультувалася з лікарем щодо використання препаратів, які могли б погіршити самопочуття літньої жінки. Медпрацівниця, запідозривши "надмірну увагу" доглядальниці, вирішила діяти разом із поліцією. Вони "розіграли все по нотах": лікарка зателефонувала підозрюваній, розповівши про інший сильнодіючий препарат і можливість його отримання. Потім вона передала підозрюваній ампули з імітацією препарату, після чого жінку затримали правоохоронці.

Підозрювану звинувачують у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 14, п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Суд задовольнив клопотання обвинувачення та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів із заставою в розмірі 605 600 гривень.

Підозрюваній загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років.

Автор: Павло Перушко
Читайте також