Платники Вінниччини за вісім місяців 2024 року перерахували до зведеного бюджету понад 21 млрд грн
20:50 07.09.2024
267

За період з січня по серпень 2024 року платники Вінниччини сплатили майже 21,3 мільярда гривень податків, зборів та інших обов’язкових платежів до зведеного бюджету. Про це під час зустрічі з бізнесом повідомила виконуюча обов'язки начальника Головного управління Державної податкової служби (ГУ ДПС) у Вінницькій області Оксана Домерат.

Згідно з її словами, порівняно з аналогічним періодом минулого року податкові платежі зросли на 21,7%, що становить додатково майже 3,8 мільярда гривень. Як повідомляє пресслужба ДПС у Вінницькій області, найбільшу частку в надходженнях становлять такі платежі:

  • Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – майже 9,0 млрд грн.
  • Податок на додану вартість (ПДВ) – понад 3,4 млрд грн.
  • Податок на прибуток – близько 2,1 млрд грн.
  • Єдиний податок – майже 1,7 млрд грн.

При аналізі надходжень у розрізі бюджетів, виявлено, що до державного бюджету було перераховано майже 11,2 мільярда гривень, а до місцевих бюджетів Вінниччини – близько 10,2 мільярда гривень.

«Платники не злякались викликів сьогодення, започатковують власну справу, інвестують у розвиток підприємництва, створюють нові робочі місця і кожною гривнею сплачених податків наближають нашу Перемогу», – зазначила Оксана Домерат, висловивши вдячність підприємцям за їх внесок.

Автор: Павло Перушко
Читайте також