Майже 40 українцiв звiльнили з полону
14:04 17.12.2021
261

Цьогорiч iз полону за кордоном звiльнили 37 громадян України. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба. Водночас вiн зауважив, що влiтку Україна також провела успiшнi евакуацiї людей з Афганiстану пiсля захоплення влади у країнi «Талiбаном». 

Ми звiльнили з полону за кордоном загалом 37 українцiв, 6 морякiв iз пiратського полону, 5 українських сiмей ми повернули iз сирiйських таборiв для бiженцiв, - сказав Дмитро Кулеба. 

Глава МЗС нагадав, що у 2021 роцi Україна провела двi безпрецедентнi за масштабом та обсягом гуманiтарнi операцiї. Мова йшла про операцію, яка проводилась пiд час загострення в Секторi Газа Україна. Тодi Україна однiєю з перших провела успiшну мiжнародну операцiю та евакуювала 109 громадян України, 13 громадян Молдови та 4 громадян Болгарiї.

Крiм того, влiтку Україна увiйшла до кола країн, якi провели успiшнi евакуацiї людей з Афганiстану пiсля погiршення безпекової ситуацiї в цiй країнi.

Загалом ми вивезли майже тисячу людей, серед яких - як громадяни України та члени їхнiх сiмей, так i вразливi групи iноземних громадян: журналiсти, правозахисники, жiнки, дiти. Союзники НАТО були враженi смiливiстю українських розвiдникiв, вони провели у захопленому Кабулi дуже ризикованi операцiї щодо виведення людей до лiтакiв, на якi не зважилася жодна iнша країна свiту", - резюмував Кулеба.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також