Оформити грошову компенсацiю за «пакунок малюка» можна онлайн
13:06 17.12.2021
257

Українськi породiллi можуть оформити грошову компенсацiю за «пакунок малюка» можна онлайн. Розмiр компенсацiї становить 6 тис. 300 грн у разi подання заяви у груднi 2021 року. Про те, що у «єМалятко» з’явилася нова послуга повiдомила пресслужба Мiнiстерства цифрової трансформацiї України.

Зазначається, що компенсацiю можуть оформити тiльки тi батьки, якi не отримали «пакунок малюка» у пологовому будинку або управлiннi соцзахисту населення за мiсцем проживання. Щоб отримати кошти, потрiбно заповнити заявку онлайн особисто одному iз батькiв за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko. А також вiдкрити спецiальний рахунок «пакунок малюка» у будь-якому вiддiленнi «ПриватБанку».

Довідково: «єМалятко» — це 10 послуг за однiєю заявою, потрiбних для немовляти. Основною та обов'язковою послугою є оформлення свiдоцтва про народження, яке доставить кур'єр за зручною адресою. Додатково можна отримати iдентифiкацiйний код для дитини, задекларувати мiсце її проживання, виплату допомоги при народженнi тощо. Отримання послуг за однiєю заявою позбавляє необхiдностi вiдвiдування 11 установ, заповнення 37 документiв, витрачати 30 годин на цi вiдвiдини та оформлення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також