Погодні умови в Україні: зміни в рухомості поїздів та заходи залізниці
11:35 27.11.2023
254

Через складні погодні умови в Україні деякі далекомаршрутні поїзди запізнаються на понад годину. З метою забезпечення пасажирів, що подорожують до найбільш засніжених регіонів, до складу деяких поїздів було додано вагони, повідомила компанія "Укрзалізниця".

Незважаючи на сильний снігопад, усі поїзди "Укрзалізниці" продовжують рухатися по маршрутах, не скасовано жодного рейсу - це зазначено у їх повідомленні. Однак, через погіршення погодних умов, деякі далекомаршрутні поїзди прямують з відхиленням від звичайного графіка на понад годину. Серед них:

  • №247/248 Одеса — Київ,
  • №11/12 Одеса — Львів,
  • №7/8 Одеса — Харків,
  • №53/54 Одеса — Дніпро,
  • №253/254 Одеса — Кривий Ріг,
  • №119/120 Львів — Запоріжжя.

Проте, електричка Київського кільця рухається за звичним графіком без змін.

"Укрзалізниця" вирішила додати вагони до кількох поїздів, які курсують до найбільш засніжених регіонів, зокрема:

+4 вагони до поїзду №106 Одеса — Київ сьогодні; +4 вагони до поїзду №248 Київ — Одеса сьогодні; +4 вагони до поїзду №248 Одеса — Київ завтра; +4 вагони до поїзду №779 Суми — Київ завтра.

Компанія радить пасажирам обирати залізничний транспорт у ці негоди, оскільки він вважається найбезпечнішим та найнадійнішим засобом переміщення.

Пасажирів також закликали бути уважними та слідкувати за оголошеннями на вокзалах. Рекомендується враховувати можливі ускладнення планування поїздок через погодні умови.

На протязі ночі з 26 на 27 листопада 2023 року снігопади спостерігались у всіх регіонах країни, а товщина снігового покриву місцями сягала 50 см. Загалом працівники залізниці очистили близько 5,4 тисяч стрілочних переводів та 36 пасажирських платформ від снігу. Наслідки негоди ліквідовували практично 2,5 тисячі співробітників залізниці.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також