Прикордонники щоденно затримують 30 осіб за незаконним перетиномкордону України
12:05 25.09.2023
254

Прикордонники щоденно фіксують навколо 30 випадків незаконної спроби перетнути кордон України, повідомив речник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко, у рамках телемарафону.

"Спроби незаконно перетнути кордон залишаються на стабільному рівні, інтенсивність не збільшується. У середньому, приблизно 30 осіб щодня намагаються незаконно перетнути кордон, і прикордонники затримують їх", - зазначив Демченко.

Він також вказав, що ці спроби не обмежуються лише пунктами пропуску, де найчастіше реєструються такі випадки. Вони також стосуються пунктів пропуску, коли особи використовують підроблені документи.

"Найбільше спроб зафіксовано на кордоні з Румунією та Молдовою поза межами пунктів пропуску. Щодо пунктів пропуску, найбільше незаконних перетинів кордону, включаючи випадки з підробленими документами, мають місце на кордоні з Польщею. Приблизно 50% усього пасажиропотоку припадає на кордон з Польщею, тому саме тут зафіксовано найбільше таких випадків", - пояснив Демченко.

Також він повідомив, що з 24 лютого минулого року у пунктах пропуску інспекторами було викрито близько 6 тисяч 800 осіб, які використовували підроблені документи або намагалися перетнути кордон іншим незаконним способом.

"На зеленій ділянці кордону було затримано приблизно 15 тисяч таких осіб", - додав Демченко.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також