На українських дорогах встановили вже майже 300 камер автофіксації
13:30 30.12.2021
261

На українських дорогах станом на кінець 2021 року уже встановлені майже 300 камер автофіксації порушень ПДР, і там, де вони знаходяться, аварійність знижується на 65%, - про це у Фейсбуці написав заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, говорячи про підсумки цього року для системи МВС.

“Щодо підсумків року. Зокрема, пріоритет перший, озвучений міністром: мінімізація смертності на дорогах. Обіцянка виконана, і майже 300 камер автофіксації порушень ПДР вже на дорогах. І там, де вони (встановлені — ред.), - аварійність знижується до 65 %”, - поінформував він.

Також, за словами Єніна, уперше за 30 років Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції почав безкомпромісну боротьбу з продажем посвідчень водія. “А “ділкам” з автошкіл, які працюють у зв'язці з корупціонерами, (правоохоронці — ред.) показали, що це — погана ідея. Якщо Вам відомі подібні випадки — welcome, пишіть мені у Фейсбук”, - уточнив Єнін.

За даними заступника міністра, поліція також продовжує впроваджувати у відділках такого собі “цифрового офіцера”, або систему відеомоніторингу “Custody Records”, яка слідкує за дотриманням прав затриманих та самих поліцейських. Така система є вже у 7 відділках поліції і в подальшому з’явиться ще у 20, написав Єнін.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також