В Україні змінили правила перетину КПВВ з окупованих Донбасу і Криму
17:01 30.12.2021
262

В Україні скасували обов'язкову самоізоляцію після перетину КПВВ з тимчасово окупованих територій. Відтепер мандрівникам не потрібно її дотримуватися та встановлювати мобільний застосунок Вдома.

Це рішення стосується як контрольних пунктів в'їзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, так і з анексованого Криму.

Тепер не потрібно проходити обов'язкову самоізоляцію та встановлювати мобільний додаток "Вдома" після прибуття в Україну. Таке рішення ініціювала віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Нагадаємо, раніше у мобільному застосунку Вдома змінився алгоритм роботи. Тепер після реєстрації в додатку людині потрібно протягом 72 годин здати тест на COVID-19. Після цього негативний результат тесту повинен з'явитись у додатку, який можна видалити. Якщо тест позитивний – хворому слід звернутися до лікаря. За відмови встановлювати програму громадянин України вирушить на 14-денну обсервацію, а іноземцю відмовлять у в'їзді до країни.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також