Україна розглядає притягнення до відповідальності 10 тисяч колаборантів, які співпрацювали з окупаційною владою на Криму
20:13 16.07.2023
257

Україна розглядає можливість притягнення до відповідальності близько 10 тисяч колаборантів, які співпрацювали з окупаційною владою на тимчасово окупованому Криму під час російської окупації. Про це заявила постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева. Вона також зазначила, що Україна вже спілкується з різними відомствами та українськими громадянами в Криму, закликаючи їх утримуватися від співпраці з окупантами та залишати півострів.

Ташева також зазначила, що розробляється правова база для майбутніх процесів, включаючи люстрацію колишніх чиновників, які співпрацювали з окупаційними адміністраціями. За її словами, таким особам буде заборонено обіймати державні або офіційні посади на кілька років, як мінімум.

Україна акцентує на деокупації Криму як одному з основних завдань для завершення війни з Росією. Президент Володимир Зеленський вважає, що перемога над ворогом неможлива без повного звільнення Криму. За його словами, українські військові продовжують просуватися на півострові, і очікується, що ворожі солдати почнуть втечу, як тільки ЗСУ досягнуть першого села.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також