Україна розраховує мати достатньо боєприпасів для військових з квітня: прем'єр-міністр
18:26 19.03.2024
254

Україна планує мати достатньо боєприпасів для своїх військових вже з квітня, щоб забезпечити відсіч російським військам, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відгукуючись на ініціативу Чехії, яка отримала підтримку від Люксембургу, повідомляє The Guardian.

"Ми сподіваємося, що ця чеська ініціатива, до якої приєднався Люксембург, допоможе нам, і з квітня ми матимемо достатньо боєприпасів, щоб стримувати наш фронт", - заявив Шмигаль під час прес-конференції під час свого візиту до Люксембургу.

Він також зазначив, що Україна очікує постачання ракет великої та середньої дальності для скорочення логістики російських військ на окупованих територіях.

"Це також принципово важливо, як і артилерійські снаряди для нас", - додав прем'єр-міністр.

Президент Чехії оголосив, що зібрано загальну суму для закупівлі 800 тисяч снарядів для України, а високопоставлений чеський чиновник додав, що перші поставки очікуються не пізніше червня. Крім того, Чехія знайшла можливість закупити для України ще 200 тисяч артилерійських снарядів.

Раніше цього місяця Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що боєприпаси в Україні закінчуються у війні проти росії і що союзники не роблять достатньо, щоб допомогти Києву. Це сталося в той момент, коли законопроект про подальше надання допомоги Україні гальмується в Конгресі США на тлі партійних дебатів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також