Українська делегація приєдналась до Одинадцятої сесії Парламентської асамблеї ЄС
17:58 19.03.2024
254

У понеділок, 18 березня, у Брюсселі розпочала свою роботу Одинадцята пленарна сесія Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), до якої приєдналась українська делегація, повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Згідно з інформацією, постійна делегація Верховної Ради України на чолі з головою Постійної делегації Іваном Крульком, якого обрали Співпрезидентом ПА ЄВРОНЕСТ, представлена семома народними депутатами.

Учасники зустрілися в форматі "політичних родин" і провели засідання чотирьох постійних комітетів, бюро ПА ЄВРОНЕСТ, а також робочих груп з питань Угоди про асоціацію та Білорусі.

Українська делегація внесла проект спеціальної резолюції до десятої річниці російської агресії та другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, який планується розглянути під час пленарної сесії Асамблеї 20 березня. Роботу у форматі пленарних засідань продовжать саме цього дня.

Під час засідань постійних комітетів обговорювалися різноманітні питання, серед яких посилення цивільно-безпекового виміру Східного партнерства, енергетична інфраструктура та її безпека, а також імплементація економічного та інвестиційного плану для цього регіону.

Члени Парламентської асамблеї ЄС також обговорили економічні наслідки російської військової агресії для України та регіону Східного партнерства. Теми для дебатів включали соціальну підтримку та інтеграцію неповнолітніх, які втікали від війни, а також цифровізацію та доступ до соціальних послуг та прав у контексті розвитку транскордонного соціального виміру Східного партнерства.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також